15 Kasım 2014 Cumartesi

Pofuduk Pancake

Jaime Oliver dünyada çığır açan bir şef.  Tarifleri, yemekleri dünyanın dört bir yanında ilgi ve merakla takip ediliyor. Biz de bundan eksik kalmıyoruz tabii. Bu postumda sizinle Jaime Oliver usulü pancake yapımını paylaşacağım. İster çay saatlerine, ister pazar kahvaltılarına hoş bir ikramlık olabilir.

SDC16798

Bir süre önce Seyhan ile Munchies Pancake isimli küçük bir mekana gittik. Hakkında tek bir olumsuz eleştiri okumadığım, sabah öğlen kapısında kuyruklar oluşan bir yer olduğunu duymuştum. Biz gittiğimizde tenhaydı. Hatta arkadaşım bunu duyunca neden kuyruk oluşuyor? Bir pancake ne kadar lezzetli olabilir ki dedi. Sunumu çok güzel ama tadı beklediğimin çok altındaydı. Ama öyle ya bir pancake en fazla ne kadar lezzetli olabilirdi. Neyse bu hayal kırıklığı bana Miss. Nefertitinin pancake tarifini hatırlattı. Bir kez tatmıştım ve dışarıda yediğim arkadaşımın yaptığının yanından bile geçemezdi.

Uzun zamandır planladığımız bir de bizim evde deneyelim düşüncemizin en sonunda çarşamba günü gerçekleştirdik. Canım arkadaşım üşenmedi, bizim için pancakeler hazırladı. Ellerine sağlık. Bu kadar konuştun tarif nerede derseniz sizi buraya alayım.




Soframızda sadece pancakeler yoktu tabii ki :) Anne kısırı ve patates salatası ve mevsimin tatlısı aşura de pancakelerimize eşlik etti :) Denerseniz size de afiyet olsun. Mutlu, huzurlu, bereketli sofralarda buluşmalarınız olsun.





Aslında bu tarifin bir videosunu çektik ve çok da eğlendik ama editlenmesi gerekiyor. Hazır olunca onu da eklerim :)

3 yorum:

Syhn dedi ki...

insanlar abartmayı ne çok seviyor değil mi?
ya o gün bir de kuyruk bekleseydik?!
tanrımm!!
:)
sizinkiler eminim daha lezzetlidir de tipleri neden öyle olmuş?

tarife bakayım benimkinden farklı mı?

Joey Potter dedi ki...

Seyhan evet gerçekten altı üstü pancake üstelik bana hazır karışım gibi geldi. Valla sen beni boğardın kesin kuyruk bekleseydik :))

Ya çok acıkmıştık görseline çok dikkat etmedik. Bir de Sevda yaptı tabii kendi evi mutfağı olmayınca birazcık pürüzler olabiliyor :)

Kızsal Şeyler dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar :) bu arada blog ismimiz çok benziyormuş tesadüf :) takipteyim benim bloğuma da beklerim sevgiler ♥

http://blogkizsalseyler.blogspot.com

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena