24 Ocak 2014 Cuma

Çikolata Sergisi

Ocak ayının başında gazetede bir haber okudum bu sergi ile igili. Kadıköy'deki Fransız Lisesinde olduğunu öğrenince gitmek şart diye düşündüm. Açıkçası reklamı yapıldığı kadar gösterişli bir sergi olmadığını söylemek isterim. Ben çok daha fazla eşya, daha fazla materyal görmeyi bekliyordum. Bu hali ile Nestlenin bir başka reklam projesi olmuş. Yine de Osmanlıdan günümüze çikolatanın tarihi ile ilgili ilginç birkaç detay bulmak mümkün. O zamanki ilanlar, reklamlar... Orta yaş üstü İstanbullulardan sıklıkla duyduğumuz Lebon ve Markiz pastanelerinden bir - iki çikolata kutusu gibi kayda değer objeler mevcut. Bugün son gün diye hatırlıyorum ama emin değilim. Vaktiniz varsa, gidin ve görün eğlenceli olacağını düşünüyorum.


   

2 yorum:

A-H dedi ki...

Dunyanin en harika cikolata muzelerinden biri Köln de, muzeyi gezerken bir yandan da uretim yapiliyor, kaliplarin icine akan sivi cikolatalar ortaligi kaplayan o muhtesem koku... cikolata muzesi diye ona derim ben, ne yazik ki bizimkiler herseyi uydur kaydir yapiyorlar :((

Joey Potter dedi ki...

İnşallah bir gün gezip, görmek nasip olur orayı da. İnsan çikolata komasına girmek ister orada. İlla ki bir emek vardır. O yüzden uyduruk diyemem ama sizin anlattılarınızla kıyas bile kabul etmez. Çok basit.

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena