6 Aralık 2011 Salı

Kola Tiryakisiyim

Bir kola tiryakisinin acı itirafları :)


Hatırlayamadığım kadar uzun zamandır kola içiyorum. Okul yıllarında sabah boş mideye ilk içtiğim şey olma özelliği vardır. Çok, çok pek çok seviyorum. Coca Cola company beni işe alsa günlük kola tüketimi karşılığında bedava çalışabilirim :) Günde ne kadar içiyorsun sorusuna, ne kadar alırsam o kadar cevabını veriyorum. Çünkü; sevdiğim şeylerde limit, sınır, tadımlık gibi kavramlarım söz konusu değil. Bu arada Cola, Coca Coladır.  :) Ayrıca kutu kolanın tadı farklı, pet şişede olanın tadı farklı, şişede olanın tadı başkadır. Bunu ancak ve ancak kola bağımlıları bilir :) Bu kadar azimli bir içici olarak hala midemin delinmemesine şaşıyorum :) Uzun lafın kestirmesi ben artık kolayı bırakmaya karar verdim. Ufak, tefek ama günlük yaşamı ve yaşam kalitesini etkileyen sağlık sorunlarım var. 

Genetik olarak şekere yatkınım, kiloluyum. vs. vs. Ama yavaş, yavaş :) Lütfen, sigarayı bırakanlar bile önce azaltıyor diye kendimi teselli ediyorum. Şimdilik eve kola almamakla başladım, kardeşim vs alınca da bir bardaktan fazla içmemeye çalışıyorum. Yalnız evren beni sınıyor. Bu kararı aldığım ve uygulamaya koyduğum ilk günün akşamı, kardeşimin arkadaşı elinde 2,5 LT kola ile geldi. Joey abla sen seversin diye. Yalvarsam git al, kolasadım ölüyorum desem almazlar :)) Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kolaya alkollü içecek muamalesi yapmaya karar verdim.  Arkadaşlarla dışarı çıktığımda, sosyal ortamlarda içeceğim. O kadar da olsun ama dimi :) Hem zaten kolayı içme fikri, kolanın kendinden her zaman daha güzel, daha lezzetli... Offff kolasadımmmmmmm :)

13 yorum:

Zelis dedi ki...

ilahiii:))fikrini destekliyorum canimcim,gercekten birakamasan dahi sadece yemeklerde fln icmeyi dene bir..gerci sana diyene bak taa:))oda ayri.bende cok düskünüm hadi senin kadar degil ac karnina icemem mesela,ama yani bende yemekten sonra cola icmeyince kesinlikle yemekten zevk almiyorum manyakmiyim neyim:)
iki sene önce kadari bir mide sorunu yasadim( halada yasiyorum)ayni anda hem colayi hem sigarayi biraktim..
ama simdi soruyorsan sigaraya baslamadim fekat yine colali günlere döndük:( :)
esimle beraber asiri bir tüketim yapiyoruz anliycaan..
haa birde benimki reklam olmazsa eger pepsi yanliz:))ve tespitin kesinlikle dogru,kutudakiyle cam yada pet sisedekinin tadlari tamamen baskadir,ayni diyen bu isten anlamiyordur arkadas:)

inanmiyorum senin post kadar yorum yazmisim,bi daha alma beni bloguna:P

Öykü dedi ki...

Yaziyi okudum, canim cekti, actim bir kutu :P

MineTD dedi ki...

aynı bağımlılık yüzünden midemi berbat ettim 7 senedir ağzıma sürmüyorum (tam bağımlı tavrı)su içmek yerine kola içerdim. hıdırellezde kolanın formülünü dilemişliğim bile var :p hatta bıraktıktan sonra rüyalarıma giriyor, rüyada içince vicdan azabıyla uyanıyordum. bırakmakta kolay oldu aslında asit ihtiyacını greyfurt limon karışımıyla dindirdim bir süre sonra oda geçti. son 2 yıldır sprite içer oldum :/ onunda geçmesini umuyorum. bu yolda tüm kalbimle başarılar diliyorum :)

Adsız dedi ki...

Çok zararlı be güzelim. Keşke komple bıraksan. Zamanla o da olur. Da benim anlamadığım dışarda,arkadaşlarla buluştuğumda içeceğim diyorsun. Bu da demek oluyor ki sürekli içeceksin =D Evde oturduğun mu var? Her gün bir etkinlik bi ekşın =D

FFatiHH dedi ki...

en sevdim şey de. Kolayı ağzına doldurup dilinin ucunu dişlerinle ezdiginde karbondioksit sayesinde oluşan sızı.

üzüm kuşu dedi ki...

aynen senin gibiyim bende ama aç karnına içmem bende azaltmaya çalışıyorum ama her akşam eve giderken 1 lt almadan da duramıyorum :(

tarih84 dedi ki...

bencede aza indirmeli direk kesmemelisin yasakların cazibesine kapılıp daha beter tüketmeyesin dimi:) kararını destekliyorum, her ne kadar zarralı da olsa sen bunu sevmişsen sana özel ve sana özgü anlarda içmeye devam etmelisin.

Nilgün Komar dedi ki...

iyi fikir.. miden'de sorun olmasa bile ileride kolestrol kilo yağlanma ne bilim sağlık sorunsalların olduğunda kolaya sinirlenmemen için azalt bencede.. sonuçta asitli içeçek çok zevkli içiliyor ama o kadar da sağlıklı değil dimi?

Joey Potter dedi ki...

Zelis Beni anlayan birilerinin olması güzel :)Pepsi ile Coca Colanın tadı da asit oranı da çok farklı. İstediğin uzunlukta yorum yazabilirsin hiç sorun değil :)

Öykü Çokkk fenasıın :)

Mine TD Seninki de fenaymış. Asit ihtiyacı da yok aslında ama alışkanlık işte.

Mavi Yok be güzelim o kadar ender çıkıyorujm ki dışarı. Sen gezdiğim zamanları görüyorsun sadece.

FD Onu denemedim bilmiyorum ama asitin yüze vurması da güzel :)

Cemre Valla sen de kutu al litrelik alma böylece mahrumda kalmazsın :)

Tarih84 Teşekkür ederim canım. Zararlı ama işte...

Nilgün Komar Ahh evet içmesi zevkli de, sonrası işte. Bakalım yavaş, yavaş.

Zelis dedi ki...

ewet canim kesinlikle ikisi birbirinden cok farkli..
demeyi unuttum,ben cola yi biraktiktan sonra pepsiye basladim:P:)))))))

biraydamasalı dedi ki...

öyle azaltılarak bırakılmıyor be güzelim.sigarada öyle.bir anda bıçak gibi kesip atacaksın:)zor olacak evet ama ilerideki hayatının kolay olması için bu şart.sana kolay gelsin:)AYDA

çeşnici Handan dedi ki...

Bence azaltabildiğin kadar azalt gerçekten çok zararlı benim migrenimi bile tetikliyor zamanla umarım tamamen bırakırsın. Bu arada Pudratozunun yorumlarında Gazianteplilerin İstanbul'daki gününü sormuşsun her sene Eylül ayın son pazar günü Kadıköy'de Selamiçeşme Özgürlük Parkında kuruluyor ve nefis şeyler oluyor mutlaka gel kaçırma.

Joey Potter dedi ki...

Biraydamasalı: Aslında ben o kadarda bırakmak istemiyorum ama olması gerekenden çok çok çok fazla tüketiyorum. O yüzden azaltarak vazgeçmek en iyisi diyorum kendimce..

Çeşnici Handan: İşte 1 barkdaklar sınırlandırmaya çalışıyorum kendimi.Yaa demek oradaydı. Halam gitmiş Handanın bu yazı dizisini anlatınca söylediler bana. Hem de çok yakınmış Özgürlük Parkında ama diğerleri de orada mı yapılıyor? Bana İzmirde'ki çok daha kapsamlı gibi geldi.

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena