18 Kasım 2011 Cuma

Doğal Minik Reçeller

Annemle Carrefour Exprese gidip minik sebzeleri sevip hiç bir şey almadan çıkarken, en nihayetinde gözüm bu reçellere takıldı. Minnacıktılar, renkliydiler, Fransızdılar al beni diye bağırıyorlardı resmen. %100 Doğal ve şeker ilavesiz olduğu yazıyordu üzerinde. Öyle çok reçel yemem ben bunlar tam benlikti. Hepsinden tadımlık şahane. FAKAT büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. İçinde katkı maddesi yok diyorlar. Türkçe açıklaması olmaması da ayrıca şahane!! Bu arada farkında mısınız Türkiye'de satılan ithal ürünler çoğundan Türkçe açıklama yok. Bazen ithalatçı firma lütfederse bir etiket yapıştıyor üzerine. Şanslıysanız oradan bir şeyler anlayabilirsiniz ürünle ilgili. Neyse konumuza dönelim. Reçellerin tadı acıydı resmen buruk acı bir tat vardı. Bu tadı elde etmek için bir madde koymuşlar. Üzüm bir şeysi tam hatırlamıyorum, tam da anlamadım İngilizcesini. Kayısılı olan güzeldi bir tek. Diğerleri doğal olduğu için yemediğimiz kısa sürede küflendi. Attık. Geriye minik, şirin kavanozlar kaldı.




 

6 yorum:

tarih84 dedi ki...

ben de tansaşta gördüm, büyük kavanozlarını. diğer yerli reçellere oranla baya fiyat farkı da vardı. ben de pek reçel sevmem şimdi düşünüyoprum da iyiki de almamışım.

★nasli_ dedi ki...

Afiyet olsunlar,,çok sevimli kavanozları bence bitince atma içine mum koyabilirsin harika oluır :))
Ben de beklerim :)
http://www.nzlsyn.blogspot.com
My Giveaway click click

Joey Potter dedi ki...

Tarih: İyi ki almadım canım. Gerçi sen seversin öyle buruk tatları,çok tatlı da yiyemediğin için. Ama değmez ya pahalı.

Nasli: Çok teşekkür ederim. Mum konabileceğini düşünmedim ben baharat falan koyarım diye düşünmüştüm sağolasın :)

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

Ay bu reçel kavanozlarından bi ara otellerdeki kahvaltılardan toplamıştım satıldığını bilmiyodum,hala da içine yeni reçel yapınca koyarız cok cici duruyolar :) sadece kavanozu için satın alınabilir)

Joey Potter dedi ki...

Şantiyenin Gülü: Doğru ben de kavanozların şirinliğine tav oldum zaten. Ama kavanozlar daha ucuza vardır eminim bir yerlede :)

rumma dedi ki...

Kavanozlar çok cici..:)

sevgiler

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena