24 Kasım 2011 Perşembe

Kremalı Bisküvi Pastası

Salı günü uzun zamandır görüşemediğim Lise arkadaşım bize geldi.  Çok keyifli zaman geçirdik. Aslında vakitlice gelmesine karşın o kadar çok şey birikmişti ki gün bize yetmedi. İkram olarak öncelikle, annemin yaptığı benim de çok sevdiğim kısır vardı.  Misafirim kısır sevmese bile anneme yalvar yakar yaptırıyorum, aramızda kalsın aslında annem bana yapıyor kısırı :)) Sonra benim yaptığım ev yapımı kumpir ve kremalı bisküvi pastası vardı. Orjinal tarifinden farklı olarak ben Kumpire çeşitli malzemeler ekliyorum. Kaşar peyniri, (içine ve üstüne) Sosis, mısır, mantar, siyah zeytin, bazen salam gibi. Damak tadına ve isteğe göre değişir tabii bu malzemeler. Üstüne kaşar peyniri ekleyince fırına veriyorum, erisin ve biraz kızarsın diye. Çok güzel oluyor. Arkadaşım da bayıldı. :) Bisküvi pastası çok hafif ve güzel oldu üzerine annemin fikri ile, bisküvileri rondoda çekip hindistan cevizi ile karıştırarak serptik.  Aslında benim ezberimde olan Brüksel muhallebisini yapacaktık yine bisküviyle beraber ama evde kakao yoktu sebep o oldu. Çikolata ve şeker oranı yüksek yiyecekler yiyemeyen arkadaşım Tarih84 geldi aklıma. O gelince ona da yapacağım elcağızlarımla. :)

Kumpir ve kısırın fotoğrafı yok ama zaten daha önce yayınlamıştım kumpir fotosu tık tık. :) Erkek kardeşim de çok sevmiş tatlıyı, sabah kalktığımda bir dilim bile yoktu :) İyi ki bunu çekebilmişim.




Krema Tarifi

1 kg Süt
7 Çorba kaşığı şeker
3 Çorba kaşığı un
1 Paket Vanilin
Yarım Paket Margarin
1 yumurta
Bütün malzemeleri derince bir tencereye ekleyin. Koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Bisküvilerin üzerine dökün. Sonra da dilediğiniz şekilde servis yapın.

8 yorum:

KelebekGibi dedi ki...

Selam,
Elinize saglik. Kisir bende cok severim ;) Kumpir zaten vazgecilmez bir tat. Tatliyida üstüne yedimmi tamamdir :P
Bu siralar bir pasta yapacagim ama kararsizim, bir iki tarif var aklimda simdi bunu görünce bunuda ekleyiverdim :)

Sevgiler

FFatiHH dedi ki...

nazar değecek bu kıza.

Joey Potter dedi ki...

Kelebek Gibi: Teşekkür ederim. Valla hafif oldu ben de kararsızdım güzel olmaz dedim çikolatasız ama oldu :)

FD: Bana mı? ha ha :)

Stil Direktoru dedi ki...

Kendine müslüman seni hani davet olmadı yedim seni pasta yerine .)

Joey Potter dedi ki...

Eda'cım ne zaman istersen buyur açık davet her daim :)

Adsız dedi ki...

:)O arkadaş da bendim.Afiyetle yedim her şeyi söylemesi ayıp:))Tatlı gerçekten hafifti,kısır tüm o lezzetli sebzelerin bulgur ve baharatla harmanlanıp harika bir tad'a dönüştürme işidir ki iyi bir el ayarı ister- annen kısırın ehli olmuş-kumpirin ilk defa bu şekilde yapılanını yedim ,tadı enfes ve evde yapılması bir o kadar da kolay,kesinlikle yapacağım,böreği de es geçmeyelim..Kısacası hepsi muhteşemdi,ellerine sağlık canım arkadaşım.
Zaman gerçektende yetmedi en yakın zamanda yine görüşmek üzere..

Joey Potter dedi ki...

Canım afiyet şeker olsun :) Annem diye demiyorum ama çok iyi kısır yapar :D Börek hazırdı ama ondan söylemedim :)Evet, görüşelim en kısa zamanda :)

Stil Direktoru dedi ki...

Canımsın ama sen bırak twitterı az yazı gir olmadı elimiz boş döndük .)

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena