19 Kasım 2010 Cuma

Çiçeklerim ve buruk geçen bayram

SDC10837

SDC10831

SDC10827

Ameliyat sonrası toparlanma sürecinde, en azından akrabalar bayramı bahane eder de bir  uğrar, bir demet çiçek getirir diyordum. İki adım öteden yolu düşmeyen, İstanbulu tavaf edipde bir tek benim semtime uğramayan arkadaşları es geçtim onlar zaten yoktular. Ama aşağıdan yukarı inmeyen, sonrasında yoktunuz sandık diye telefon bile açmayan 'abla' dediğim kuzene, bir istediğin var mı diye sormadan, geçmiş olsuna gelmeyi bırak hoşçakal bile demeden yurt dışına bayram tatiline giden diğer kuzene ne demeli? Anlatsam anlamaz, üzüldüğümle daha çok kırıldığımla kalırım eminim.Yıllar önce söylediği gibi, hak edene, hak ettiği gibi davranılır. Demek ki ben bu kadarını hak ediyorum. Öte yandan bayram, kalabalık demeden taa İstanbulun bir ucundan beni hem hastanede, hem evimde ziyarete gelen Sevdama, binlerce kilometre öteden koşarak gelen, gak desem su, guk desem ekmek vermek için hazır olda bekleyen Handanıma haksızlık yaparım üzülürsem. Elimizde olmayanlara üzülmek yerine olanlara sarılıp, kıymet bilmek vaktidir. Bir de evlenecek olan kuzenim var. Çıkarı var diyor bazıları. Çok safsın hemen unutuyorsun diyorlar, evet öyleyim. Ama değilmi ki baştan beri bu süreçte yanımda oldu. Artık beni sevmiyor dediğim anda, sürekli endişesini hissettirdi. Bir tek düğünüm arada kaynayacak korkusu olamaz bu. Bu kadar yıllık kuzenimse benim, ben buna inanmam. O yüzden sürünüyor da olsam atacağım üstüme bulduğum ilk saçma sapan giysiyi, hem kınasına, hem düğününe gideceğim. Artık gidiyor. Yollarımız uzun zaman önce ayrılmıştı ama şimdi evleniyor istesek de hiç bir şey eskisi gibi olamaz. Bu güller ondan ve nişanlısından. Saksıda ki pembe çiçekte annesinden yani halamdan. Kasımpatılar annemden. Anne'ciğim dayanamadı kimse bana çiçek getirmedi diye ağlamama, gitti bana çiçek aldı. Annelerin hakkı ödenir mi şimdi? Ödenmez tabii ki!!

11.1. 2011 Tarihli düzeltme: Blogda muhtelif seferler bahsettiğim 'ablam' blogumu keşfetmiş ve bugün anlayamadığım bir sitemle geldi bana. Önce yaşlılığına vereyim dedim ha ha ha.. -şaka- Yine de iyi insanları anmamak da benim vefasızlığım olur diye düşündüm. İyileri görmemek 'çantada keklik' bilmek en sevmediğim düşünce tarzıdır halbu ki. Her ne kadar süreç esnasında beni sinir krizinin eşiğine getirseler de, ameliyat sonrasında kim olduğunu dahi bilmediğim bir kadınla sürekli kıyaslanmış olsam da, :P ne bugün, ne yarın ne de daha sonraki günlerde önce Halamın hakkını ödeyemem. Sonra ablamlar: Hastanede bir tek onlar vardı. Ve sonradan hatırladım onlar hastaneye çiçek getirdiler. Fakat kardeşim biz evde olmadığımız için babanneme bırakmış çiçeği solmasın diye :)

14 yorum:

tarih84 dedi ki...

bir de üst kattta sana gelen çiçeği d ekele etti mi dört:) ahh kuzum benim sen yine sustun ben ortalığı yıkmıştım yok mu bana pasta yok mu çiçek diye hahahaah...üzülmemek elde değil bilirim ama yinede sen nasıl iyi hissedersen, seni nasıl iyi hissettirirlerse sadece o anları düşün gerisi gelmiş gitmiş gememiş diye takılmamaya çalış.hayat adil değil biliyorum.seni çok seviyorummm

nilü dedi ki...

canım benim ya nasıl içlenmişsin sen öyle.. insan alınmayayım insanlık hali olur böyle şeyler desede üzülüyor ister istemez.. yine de sen takma kafana bunları.. her şey karşılıklı değildir bu dünyada.. hayat bu..
sen iyileşmene bak.. eğlenmene bak.. bak beni de efkarlandırdın şimdi alıma neler neler geldi..
neyse cnm geçmiş olsun yine.. bu olaylar olurken ben Bursadaydım.. yanında olamadım.. ama insan bir arar yaa.. o da benim şahsi öküzlüüm çk üzgünüm.. kendine dikkat et canım bir ara buluşp hasret giderelim..

Öykü dedi ki...

Biraz acikli olmus yazi :/

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun.çok üzüldüm yaşadıklarına.umarım kırık kalbin de tez zamanda iyileşir.=)

cecilia dedi ki...

cnm benim öncelikle çok geçmiş olsun, ama insanlar için sıkma canını, değer verdiğin insanların tepkilerine elde olmadan içerliosun dikkat ediyosun onları sevdiğinden ama dediğim gibi insanın varsa yoksa ailesi, üzme kendini sevgiyle kal, öpüldün :*

Joey Potter dedi ki...

Tarih: Ha ha bir de o çiçek var ama Meral olsaydı şikayet etmezdi biliyorum :))

Nilü: Bak seni unutmuştum yakalandın ha ha ha :)) Görüşelim canım en kısa zamanda.

Öykü: Bu sefer böyle olsun güzelim. Yine güleriz.

Mühendishi: Ne güzel demişsin öyle. İyileşir ne kırıklar iyileşiyor geldi geçti bile. Teşekkür ederim.

Cecillia: Çok teşekkür ederim Cecim insan ister istemez üzülüyor. Onları da ailem sanmıştım ben ama değilmiş. Neyse eldekilerle mutlu olmak gerek.Öptüm bende.

Ecehan dedi ki...

Geçmişler olsun, üzüldüm valla şimdi. Bir de kendimle çok benzeştirdim yaşadıklarını. Bilmem ki bunun adı "bunu hak etmiş mi olmak?" yok sanmıyorum. Fazla vericisiniz belki, belki de köle ruhlu benim gibi:-)
Neyse üzülme, yalnız değilsin. Bak nereden nereye buldum seni:-)
Sağlık ve mutluluk dileklerimle, sana sarı laleler gönderiyorum, en sevdiğimden.

Joey Potter dedi ki...

Ecehan çok teşekkür ederim yorumuna. Aslında o olay çok başka bir durum üzerine söylenmişti ama hala unutmadım. Dediğin gibiyim belki de. Belki de fazla hassasım. Sağlık olsun diyelim. İyi dileklerin için teşekkür ederim yeniden :)

Sittirella dedi ki...

Sevgili Joey,
Sana acil şifalar diliyorum.
Ameliyat olduğunun haberini okumuştum ama yazmak için dönmeni bekledim.
Ses verdin, içim rahatladı açıkçası :)
Dilerim bir an önce toparlanırsın.
Kendine cici bak ne olur.
Sevgilerimle.

Joey Potter dedi ki...

Sittirella teşekekür ederim :) Ben kötü bağımlıyım ya :) Eve gelir gelmez internete girdim ha ha ha. Ama ancak algılıyorum ne yaptığımı :) Toparlanıyorum yavaş, yavaş çok teşekkürler yeniden.

Trincess dedi ki...

cok gecmis olsun, en kisa zamanda toparlan insallah =)
yazdiklarini simdi gordum, cok uzuldum. insanlar icin sikmamaya calis canini. ben olum dosegindeki hastanin yaninda nasil davranan "akrabalar" gordum bu bayram. o yuzden en onemli sey sen, senin sagligin ve en yakinlarindakiler, yani seni gercekten seven ailen, dostlarin. hic kimse icin bir damla uzulme =)

Joey Potter dedi ki...

Trincess çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsun inan hassaslaşıyor bazen işte. Sağlık olsun diyelim yine :)

sanitabant dedi ki...

joey kuzusuu, bloğumla ilgilenemiyorum dolayısıyla senin yazılarını da çok geç takip edebiliyorum:(

çok geçmiş olsun çok üzüldüm:(( içim ezildi yeminlen. Sanaldan da olsa kucak dolusu çiçekler ve öpücükler yavruu

Joey Potter dedi ki...

Sanitacan önemli değil canım. İyisindir umarım. Geçti gitti zaten,tahmin ettiğim gibi üste çıktılar her zaman ki gibi.

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena