8 Eylül 2010 Çarşamba

Sucuklu Ay Çöreği

Bu çörek bir kaç sene boyunca annemle Ramazanın başlangıcı için geleneğimiz oldu. İlk sahurda hep bunu yapardık. 2 senedir yapmıyoruz. Ramazan bitti, yarın bayram belki siz değişik bir şey denemek istersiniz kahvaltıya. Ya da daha sonra çay saatlerinize lezzetli bir alternatif olabilir :) Tarif  2001 (sanırım) Sofra dergisine ait. Resim kalitesi cep telefonuyla çektiğim için kötü ama fotoğrafları internetten almak istemedim. Sonuçta bizim evde yapıldığı belli olsun :)

    Malzemeler (12 adet)
  • Üç buçuk su bardağı un
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 Su bardağı erimiş margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
    İçine
  • Yarım kg kangal sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber
Yapılışı:

Haşlanmış patatesi rendeleyin. Un, bir su bardağı erimiş margarin, yumurta, kabarma tozu ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde 12 parça koparın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
  1. Bunun için küçük doğranmış sucuğu kendi yağında kavurun.
  2. Küçük doğranmış biber ve domatesle soteleyin
  3. Oval açtığınız hamurların içine sucuklu harcı koyun.
  4. Hamuru rulo yapın
  5. Ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Orta ısılı fırında üzerin kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf-0075
Fotoğraf-0076
Fotoğraf-0077
Afiyet olsun, bal şeker olsun, protein olsun yağ olmasın :) Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. Eh bu arada BAYRAMINIZ DA KUTLU OLSUN :)

6 yorum:

tarih84 dedi ki...

canem benim, maharetli kuşum süpper olmuş.neredeyse kokusu gelecek burnuma=) düşük kaliteli çekimin bile yetti şahane görünmekte.ellerinize kollarınıza sağlık bebeğim.bak abk bizim kız neler bilirmiş, istanbual geldim mi isterim.gerçi nankörlük etmeyeyim o kısacık zmanda onca koşuşturmada birçok şey yapmıştın,kumpirli sabah kahvaltısını hala unutamıyorum.

bayramınız kutlu olsun:)

âyine dedi ki...

gözünü sevdiğim ben trabzon'dayken yayınlama böyle şeyler, nasıl yapayım ben orda bunları ama :s bana göndermek zorunda kalabilirsin ona göre :d

Joey Potter dedi ki...

Handancım gelirsen yaparım :)Çok şey bilmiyorum ama öğreniyorum :)

Rüzigâr, kelebeğim ne yapayım ama sen de beni bırakıp gitmeseydin :)

NİLÜFERCE.... dedi ki...

Görüntü olarak enfes duruyor kimdilir tadı nasıldır acayip bir şekilde yutkunuyorum sen bu yazıyı okurken ben mutfakta ya yapıyor yada çoktan mideye indiryor olacağım:))ellerinize sağlık :)
pek internetten tarif uygulamam sadece fikir alırdım ama o kadar cep tel. çektiğin resimlerin sonucunda bizzat gördüm emin oldum yapılmış denemiş bir tarif inşallah yarın ben yaparken de aynı böyle olurrr şimdiden açıktımmm:))

Joey Potter dedi ki...

Afiyet olsun :) Amacım gerçekliğini ve de amatörlüğünü aktabilmekti zaten fotoğrafları çekerken. Sonucu bildirirsen sevinirim :)

NİLÜFERCE.... dedi ki...

Sonuç mikemmmeellll:))Mikemmeeell canım diyecek söz yokk:)ertesi sabah yaptım fotolomaya bile vakit kalmadı canım evdekiler çok beğendi.Anneciğinin ve senin ellerine sağlık bugün tekrar yaptım ama bu sefer duble çift malzemeleli hemen bitmesin diye bizim ev kalabalık da biraz:)bu sefer ekliyorum benim sayfaya bakmak istersen gel buyur ziyaretini de beklerim:)tekrar teşekkürler,sevgilerr

http://waterlily-sihirlieller.blogspot.com/

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena