10 Nisan 2014 Perşembe

Unaray Macaron



Bu ürünü Palladium Carrefourda gördüm. Macaron severim. Her ne kadar kıvamını, tadını tutturması zor olsa da bir bakayım dedim. 16 küsur liraydı. Ne kadar kötü olabilirdi ki? En fazla klasik acı badem kurabiyesi tadında olur diye düşündüm. Eve geldim açtım, görüntüsü çok güzel olsa da, lezzeti büyük bir hayal kırıklığı oldu benim için. Denemeyin, almayın derim ben. Görüntüsü güzel ama tadı kötüydü. Son kullanma tarihi geçmemiş olmasına rağmen bayattı. Her zaman yeni şeyler denemek, risk almak gerekmiyormuş anladım :) Macaronların pahalı olması boşuna değil demek ki. Herkes macaron yapmayı beceremiyor. Gıda boyasını katıp bademli kurabiye yapınca adına macaron denmiyor. Bunu genel olarak söylüyorum. Hep beğendiğimiz değil, beğenmediğimiz şeyleri de paylaşmalı diye düşündüm. Ama tabii ki benim sözüm kanun değil, benim damak tadıma uymadı ama belki sizinkine uyar o yüzden en iyisi sizi karar verin :)

5 yorum:

tugbatugba dedi ki...

iyi yapmışsın... çeki düzen versinler büyük bir market sonuçta birazda ona güvenen alınıyor bazı şeyler...

Joey Potter dedi ki...

Aynen öyle Tuba çok teşekkür ederim. Biraz tereddüt ettim yazıp, yazmamak konusunda ama sonuçta Carrefourda satılıyor diye aldım. Bir daha da öyle gözüm kapalı denemem hiç bir şeyi.

Syhn dedi ki...

macaron çok çabuk bayatlayan birşey ,çabuk bayatlayan derken bugün alınan ertesi güne kalınca bile ben tadındaki değişimi anlıyorum.böyle bisküvi gibi paketlenip satılcak bir şey değil ki :/
en iyisi 3-4 lira daha fazla verip taze taze yemek :)

Joey Potter dedi ki...


Seyhah: Risk aldım bende :) Doğru söylüyorsun paraya kıymak gerek ki bir tanesi o kadar pahalı değil ve tek bir tane bile yeterince tatlı ve yoğun bir lezzet bırakıyor ağızda.

Adsız dedi ki...

Aslında görüntüsüde berbat. Fransız Makaronu hem lezzet hem de estetik olarak öne çıkar ve pahalıdır. Ama bu adamlar içine fındık karıştırmış arasına da krema diye bitkisel yağ ile uyduruk rema yapmış. Bir alan bir daha almıyordur kesin bir şey..

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena