10 Mart 2012 Cumartesi

Mevlüt in Altın Günü Out :)

Ben mevlütleri hiç sevmem aslında. Çok kasar beni, mutlaka bir oda bir yer bulup kaçarım biraz da olsa. Acıklı olması için söylenen ilahiler, komik gelir bana. Çünkü bugüne kadar bunu içtenlikle okuyan bir hocaya rastlamadım. Nurlar içinde yatsın babaannem sağlığında çok mukabeleler okuttu Ramazan aylarında. Mevlütlere katıldım çocukken mecburen. Üzgünüm, hala bu gerçek olmayan duygusallık karşısında gülmemek için kendimi tutuyorum. Bugün 8 yıl önce rahmetli  olan eniştem için kuzenimin evinde bir mevlüt vardı. İlk kez kendi evinde dua okutacaktı kuzenim. Bizde annemle gittik. Dikkat ettim rahmetli kayınpederinin, babaanemin, dedemin, eş dostun isimleri geçti dualarda da, bir tek 2010 yılı sonunda vefat eden kuzenimin adı kimsenin aklına gelmedi. Ben de eve gelince hatırladım. Üzüldüm hayatımızda bir yeri, bir önemi olmamasına. Hiç var olmamış gibi :( Gerçi büyük halam (annesi) burada olsaydı unutmazlardı ama o yoksa zaten çocuklarının da bir önemi yok. 

Babaannemin bir lafı vardı; 'Sabah kuran, akşam kuran gavurun kızı olsun bu evde duran' :) Yani bir olayı fazla sıklıkla yaşadığında, ya da bir yemeği çok sık yediğinde bıkkınlık verir ya insana buna benzer durumlar için söylenmiş bir laftı ama şu aralar aklıma geliyor tam anlamını buldu diyebilirim :))

O kadar geç gittiğim halde (bu sefer kasten geciktirdim annemi de) yine de dua okuma kısmına yetiştik :) Annem istiyordu gerçi iyi oldu. Metrobüs denen şey nispeten daha hızlı bir toplu taşıma aracı olabilir ama ben sevmiyorum. Hadi ben çıkıyorum merdivenleri iyi kötü de, biraz hasta ya da sakat olanlar asla kullanamaz metrobüsü, çıkamaz o merdivenleri. Neyse bu postun amacı mevlüt şekeri-hediyesini göstermek. Beğendim ben değişik olmuş.. :)



Image Hosting by PictureTrail.com

Image Hosting by PictureTrail.com

11 yorum:

Zelis dedi ki...

mevlüt konusunda seninle ayni fikirde olmasamda,mevlüt sekerini cook begendim..:)zira ben cook icten ilahi okuyan hocalara rastladim:))
sevgiler:)

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

çok güzelmiş hediyee :)

Syhn dedi ki...

güzelmiş..
bu ara üstüste geldi mevltüler iyice sevmeyeceksin :D

Adsız dedi ki...

kuran-ı kerim dinlemek size bıkkınlık veriyorsa demekki sizde var bi sorun?

Joey Potter dedi ki...

Zelis: Benim şansızlığım demek ki :(

Şantiyenin Gülü: Teşekkürler :)

Seyhan: Bir de biz okutacağız Allah kısmet ederse kendi evimizde bu sefer ben istiyorum. Gerçi baştan beri istiyorum o da son olur herhalde

Adsız: Kuran değil ilahi sevmiyorum ki zaten bid'at derler... Ama sorun diyorsanız öyle olsun.

İngilizce Gramer Kılavuzu dedi ki...

sendenim ben de, annem de öyle olduğu için sadece "okuma" diyoruz biz yaptıklarımıza :) sadece kuran okunuyor, onda da hoca falan olmuyor. bilen komşularla beraber okunuyor. hoca getirtilip para ya da herhangi bir şey verilmesi zaten saçma bize göre.

buna rağmen bizim komşu teyzeler bir dua ediyor görmelisin :) vefat eden yakınlarımız için yaptığımız okumada benim "hayırlı bir kısmet bulmam" daha çok geçiyor nedense :D

davet edilen misafirlerin çoğu orta yaşlı, şeker hastası, yemek yemeleri lazım, duayı okuyan teyze uzattıkça amiiiin seslerinde değişimler gözlüyorum :D

Ama haklısın, abartı hareketler içerisinde bulunanları ben de hoş bulmuyorum böyle durumlarda. televizyonda birileri saçma hareketler yaparken nasıl kendi kendime utanıyorsam, dua/mevlüt konusunda da böyle sıkılıp utanıyorum.

İngilizce Gramer Kılavuzu dedi ki...

ilk yorumu göndermiş bulundum ama eklemeyi unutmuşum:

metrobüs dediğin gibi çok güzel, hatta benim çok işime yarıyor işe gelip giderken ama yürüme zorluğu yaşayan bir kardeşim var. merdiven çıkıyor ama metrobüs merdivenleri onun kadar hafif bir rahatsızlığı olan biri için bile çok. bana bile çok geliyor hatta. yorulmasın diye tekerlekli sandalye ile götürdük bir gün. güzel, üst geçite çıkmak için rampa var. ama metrobüse inmek için yok! (bahsettiğim durak, şükrübey durağı)
altunizade'de ise, 2 tane üst geçitten geçmek lazım ama ne rampa ne asansör hiçbir şey yok. berbat bir durum yani.
hadi bizim arabamız var her yere gidiyoruz istediğimiz gibi, olmadı taksiye biniyoruz. ama olmayan insanlar evde oturmaya mahkum resmen. defalarca mail attım, şikayet ettim ama tabi sallayan olmadı. belki başkaları da benzer şikayetlerde bulunursa işe yarar diye düşünüyorum.

Joey Potter dedi ki...

Dilek: Teşekkür ederim beni anlayan birilerinin olduğunu bilmek güzel :) Sanırım bizde öyle yapacağız bu sefer. Zaten acımız hala taze ilahilerle yarayı iyice kanatmanın anlamı yok. Metrobüse gelince evet hızlı, kolaylık ama cidden biraz yavaşsan mahvoldun. Ben kiloluyum mesela bazen zorlanıyorum bir de ambole oluyorum in, çık... Bu ülkede ne yazık ki engelli vatandaşlar yok sayılıyor. Evde oturmaya mahkum ediliyor :( Kadir Topbaş daha yeni sistem düzelecek vs demişti ama hikaye. Eminim çok şikayet vardır da kim takıyor orası muamma.

Fashion Mini dedi ki...

harika bir fikir çok begendim bende..

www.fashionmini.blogspot.com

Melike dedi ki...

Bu tarz Kur'an toplantılarında genelde oturtulmuş adetler vardır,ilahide böyle birşey. Halbuki ilahi bebek mevlidi,sünnet mevlidi gibi sevinçli günlerde okunur gelen konuklar senlendirilir. Fakat bu tarz toplantılarda ilahi okuyup insanların acıları deprestirilmemeli;aksine kur'an okuyup ölen kisi ve gecmiste ölenlere hediye edilmelidir.Dinimiz gösterişten uzaktir ve insanları bu tarz şeylerle Kur'an toplantılarından uzaklastirmayida uygun görmez...

Joey Potter dedi ki...

Sevgili Melike objektif yorumun için çok teşekkür ederim. Ben çok istedim bir de kendi evimizde kuran okutmayı ama kısmet olmadı :(

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena