Bu çörek bir kaç sene boyunca annemle Ramazanın başlangıcı için geleneğimiz oldu. İlk sahurda hep bunu yapardık. 2 senedir yapmıyoruz. Ramazan bitti, yarın bayram belki siz değişik bir şey denemek istersiniz kahvaltıya. Ya da daha sonra çay saatlerinize lezzetli bir alternatif olabilir :) Tarif 2001 (sanırım) Sofra dergisine ait. Resim kalitesi cep telefonuyla çektiğim için kötü ama fotoğrafları internetten almak istemedim. Sonuçta bizim evde yapıldığı belli olsun :)
Malzemeler (12 adet)
- Üç buçuk su bardağı un
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 Su bardağı erimiş margarin
- 1 adet yumurta
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Paket kabartma tozu
- Rendelenmiş kaşar peyniri
İçine
- Yarım kg kangal sucuk
- 1 adet domates
- 1 adet biber
Yapılışı:
Haşlanmış patatesi rendeleyin. Un, bir su bardağı erimiş margarin, yumurta, kabarma tozu ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırın. İyice yoğurun, hamurdan ceviz büyüklüğünde 12 parça koparın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
- Bunun için küçük doğranmış sucuğu kendi yağında kavurun.
- Küçük doğranmış biber ve domatesle soteleyin
- Oval açtığınız hamurların içine sucuklu harcı koyun.
- Hamuru rulo yapın
- Ay şekli verin, üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Orta ısılı fırında üzerin kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun, bal şeker olsun, protein olsun yağ olmasın :) Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. Eh bu arada BAYRAMINIZ DA KUTLU OLSUN :)
Devamını Oku