25 Kasım 2010 Perşembe

Yüksek, yüksek tepe mi var kız verecek? :D

Kuzenim evlenecek demiştim Ağustosta. Nişanı vardı hani ben sinir krizi geçirmiştim kıyafet bulamayıp :) Salı aşkşamı kına gecesi oldu. Moda Terasda çok güzeldi. Kuzenim de çok güzeldi. Ben oldum olası çok beğenmişimdir onu zaten.

SDC10884

Gelin çıkmadan biz çember oluşturduk sonra o geldi oturdu. Önce yüksek, yüksek tepeler eşliğinde çevresinde döndük. Sonr da kına şarkısı çaldı. Hani şu 'Kınayı getir aney' diye başlayan. Kimsenin gücüne gitmesin ama bu şarkı beni hüzünlendirmekten çok güldürüyor. İlk şarkıda biraz duygulanadım ama ağlamadım. Tuttum kendimi bu güzel bir olay diye telkin verdim kendime. Yoksa zaten hassas bir dönemdeyim, bütün gece göz yaşlarımı durduramazdım. Kuzeni de ağlatamadık :) Örtüyü bir açtık 'Aaa ama bu hiç ağlamamış' sesleri geldi ha ha ha :) Ne ağlayacak ki? Köy mü var? Tepe mi var? Yurtdışına falan da gitmiyor Anadolu yakasında oturacak kıta bile değiştirmiyor, İstanbul içinde olacak yine ne bu drama allah allah ya :)

SDC10853

Kına gecelerinin en güzel yanı kırmızı rengin hakim olması sanırım. Kırmızı aşığı olan benim gibi biri için şahane bir durum. :) Masa üzerinde duran kına keseleri eve götürmek için ya da isterseniz orada da yakabilirsiniz. Ama ben kınadan oldum olası nefret ederim. Hint kınası olsa bir derece ama klasik kına ı-ııh. Son zamanlarda moda olan gül kompres mi ne denir ona? Onlardan da vardı. Mendil de dağıttılar tabiiki kırmızı olan bir taneyi kaptım ama şimdi düşününce başka bir renk alsaymışım diyorum. Mavi de çok güzeldi çünkü.

Photobucket

Kına geceleri ve düğünlere dair dikkatimi çeken bir şey oldu, o kadar entel, dantel olduğunu tahmin ettiğim kadının hep bir ağızdan 'Evli, mutlu, çocukluyu' söylemeleri enteresan değil mi? :)) Hepimizin içinde uyuyan başka bir kadın var aslında. Belli bir zamanda ortaya çıkıyor. Hayatın boyunca hafiften küçümsediğin, karşısında durduğun şeylerin gün gelip, hayatında yer alması hatta bunun kendi rızanla olması hoş bir ironi :) Ama itiraf ediyorum eğlendik beeeee :) Yine ayakkabı vurdu ama normal yeniydi. Sonra zaten çok enerjik değildim hala toparlanma sürecindeyim ama yine de döndüm ortada şöyle 'oynarMIŞ' gibi yaptım :))


Photobucket

Bu sefer rahatsızlığımdan dolayı zaten hiç kıyafet falan düşünemedim. Üstüme geçirdiğim ilk şeyle gidecektim malum. Pazar akşamı son anda annemle Bağdat Caddesi C. C. C.'ye gittik seçeneğimin fazla olmadığını biliyordum ama olsa bile gezip bakacak durumda değildim. Şansıma fena değil diyeceğim aklımdakilere yakın bir şeyler buldum. Hem kınaya hem düğüne. Bluz ve şifon pantalon. Topuklu ayakkabı, saç ve makyajla hoş oldu. Düğünde de aynı ayakkabıları giyeceğim için ayakkabılarımı göstermiyorum. Haa bu arda elimde Flormar True Color 33 Numaralı Oje ve Viva La Nailsden aldığım tırnak stickerları vardı. Sonra göstereceğim onları da :)

SDC10927
Bu da gelin adayının elbisesi. Nişanda da benzer bir şey giymişti ama o lila rengi ve tek omuzlu ve daha dökümlü-küloş mu denir? Öyle bir şeydi. Sağda solda kadraja giren insanları nasıl kapatacağımı şaşırdım gördüğünüz gibi :)

Image and video hosting by TinyPic

Cumartesi günü düğün var kuzenimin kuğu gibi olacağından eminim. Prova resimlerini gördüm de, yorgun hali ile bile gelinlik çok yakışmış. O güne sağ, salim çıkmayı diliyorum :) Darısı tüm isteyenlerin başına diye ekleyerek sonlandırıyorum yazımı :)

4 yorum:

tarih84 dedi ki...

Allah tamına erdirsin,çok tatlı birisi kendisi.Selamlarımı ilet şekercim.

cecilia dedi ki...

herşey çok güzel, özel ve kırmızı görünüyor :) e kınanın rengi de kırmızı aslında. gelin adayının kırmızı elbisesine bayıldım, çok yakışmış, mutluluklar diliyorum cnm..

Syhn dedi ki...

ay ben sofrada kaldım. ne kdr hoş ne kadar albenili..
ayakkabıların bugün ne yaptın bakalım :D
bu arada prova çekimi ne yaa öyle şeylerde mi var :D
ii eğlenmişsindir umarım darısı başına :)))))))

kuzenine de mutluluklar diliyorummmm!!

Joey Potter dedi ki...

Sağol Tarihcim erdirdi bitti bile :)

Cecillia Çok teşekkürler bende kırmızıya bayıldım :)

Seyhan:Göstereceğim ayakkabıları da canıma okudular yine :( Prova çekimi dediğim gelinkik provasında annesinin çektiği resimler. Kısmettt diyorum :) Kuzenim adına da teşekkür ediyorum :)

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena