1 Ekim 2010 Cuma

Senle başlayıp, sizle devam eden cümleler.

Kızsal mevzular için gittiğim doktara, bir dizi test istedi sonucunda hormonal bir bozukluğun yok dedi tiroid kontrolü de yapayım bir dedikten sonra, nodül buldu. Dedi bu baya büyük görünüyor, ultrason çektir. Peki dedik. Ultrason çektirdik sonra, sintigrafi istedi onu da çektirdik. İkisini aynı anda istemiş de olabilir hatırlamıyorum. Bütün bunları büyük bir üniversite hastanesinde yaptırıyoruz bu arada. Biz diyorum çünkü yanımda annem de var. O olmasa zaten sinirden, yorgunluktan bayılmıştım. Doktorumuz çok iyiydi ama daha önce yazdığım elimi attığımın kökünü kurutuyorum durumu burada da geçerli oldu ve başka bir yere tayini çıktı doktorumun. Neyse sonra biyopsi istedi ve sonucunda kötü huylu olabilir şüphesi çıktı. Fakat biyopsi için sabah 9 dan öğlen 3 e kadar bekledim. Randevum 9'daydı ancak öğrendik ki herkese 9 a randevu veriyorlarmış. Aç gidip, gitmeyeceğimi bilmediğim için ne olur, ne olmaz diye hiç bir şey yemedim. Hem stres, hem açlık tansiyonum düştü. İnternette araştırdım, kolay bir prosedür can acıtmıyor fakat öyle gıcık bir doktora denk geldim ki.. Acıdı.. 

Hastanede dikkatimi çeken bir şey oldu. Hep sen diye hitap ediyorlar. Belki gerçekten genç görünüyorum :D Öyle düşünmek istiyorum ha ha ha. Çünkü yaşımı söyledikten sonra, 'siz' zamirini kullanıyor bazıları. Aslında tamamen saygısızlıklarından, kendilerini üstün görmelerinden. 6 sene tıp okumuş adamlar kolay mı? Ben ilk tanıştığım kişilerin (arkadaş ortamı değilse elbette, esnaf, doktor, mağaza görevlilerinden vb söz ediyorum) bana 'sen' diye hitap etmelerinden çok rahatsız olurum çünkü ben her zaman siz, hanımefendi, beyefendi diye hitap ederim karşıdaki kişiye ve aynı özeni beklemem doğal diye düşünüyorum.'Sen' diyene, ısrarla 'siz' diye hitap ederim ve mecbur kalırlar üsluplarını değiştirmeye. Bütün bu süreçlerden geçtikten sonra anestezi bölümüne gittim. Hay gitmez olaydım. Bir milyon tane yere gönderdi. Hastene de girmediğim bölüm kalmadı. EKG, Diabet, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji... Çok şükür bir şey çıkmadı. Allahım tükendim resmen. EKO çektir dedi. Hastaneden ancak mayısa gün veriyorlarmış. Ben özele gittim mecburen, girdim odaya üstünü tamamen çıkar dedi oradaki kız. Bir gömlek verdi ama önü açık. Hay allahım dedim, bir tedirgin oldum tabii normal boyutta insanlara göre yapılmış bir şey o :D Doktor geldi, tedirginliğimi anladı herhalde, 'Kaç yaşındasın canım sen?' dedi. Aynen bu cümleyi kurdu :) Söyledim bende :)

Tedirgin olacak bir durum yok aslında sonuçta doktor, ultrason ekranına bakıyor hastaya değil :) Ha baksa ne olacak elin genç doktoru sana mı kaldı demeyin lütfen :D :D Neyse onu da hallettik zannederken, edememişiz istedikleri hiç bir şeye bakmamışlar. Normalde doktoru beklerdim ama o kadar sinirim bozuldu ki bu süreçte, özel hastanede bari beklemeyeyim dedim. Ameliyata girmiş, ne zaman çıkacak belli değil doktor. Başkasına da gösterebilirsiniz dediler bende çıktım geldim. Şimdi onu ya yeniden yaptıracağım, ya da özeldeki doktora göstereceğim. O kadar bunaldım ki bu hafta gitmedim hastaneye. Kendi, kendime eğlence buldum ben de, diyorum ki anestezi doktoru beni çok sevdi. Tekrar, tekrar görmek istiyor o yüzden oradan, oraya gönderip  yeniden bana gel diye çağırıyor :) Pek havalı buldum anestezi doktorunu, diyorum içimden doktorcum ölümüm senin elinde olsun :D :D 

İşin komik yani hadi söyleyeyim ben 30 yaşındayım :D ama bahsetmiştim bir postta çocukluğunuzu bilenlerin gözünde çocuk kalıyorsunuz hep. Kimse beni aramadı en başta. Hep annemi arıyorlar ne oldu diye. Çocuğun durumunu öğreniyorlar ha ha :) Bir de benim amcam Almanya'da doktor, zavallım burayı da orası gibi sanıyor. Sürekli arıyor ne oldu hala gün alamadınız mı? Nasıl iş bu diye. Bu süreci bizim uzattığımızı düşünenlerde var. Sonuçta bu basit bir ameliyat. Çok tehlikeli de değil ve en önemlisi özelde de yaptırsam, devlette de yaptırsam aynı doktor girecek ameliyata. Ben çalışmıyorum, babam da milyoner değil. Dolayısıyla çok hayati bir durum olmadığı sürece ailemi zor duruma sokmanın alemi yok. En son doktor bunun acelesi yok herşeyi yapalım emin olalım, riske atmayalım dedi o yüzden beni bir milyon yere daha göndermeye devam edecek gibi :D :D. Ben zaten ufak, tefek şeyler için hep özele giderim. Rekabetten dolayı, fiyatları o kadar uçuk olmuyor. Ekoyu 35 TL ye çektirdim. Muayane parası da ödemedim. Kampanyamı ne varmış.

Ahh bir de bu doktorcuklar kolayca sterese giriyorlar. Gariplerim benimmm :) Biyopsi doktoru da, bir soru sordu bana yatıyorum, annemde dışarıda bütün testler, ultrasonlar falan elinde. Doktor sorunca yerinden kalkıp vermek istemiş, göremiyorum ben bulunduğum yerden tabii. Sonra gerek kalmadı sanırım. Annem de kapının yanında bekliyormuş. Doktor kadın dedi; ama orada beklemeyin, stres oluyorum ben. Sonra en son genel cerrahide bir doktora gittik ama gün alamadık işlemlerim tam değilmiş. Neysee bekleyin dedi bizde kapının önünde bekledik. Hanfendi uçak bileti almaya çalıyormuş, dedim bana deseydi ben alırdım onun için :D :D Orada başka hastalarda vardı. Refakatçilerden biri dedi, ben çıkar alırdım :) Bizi bekletmeseydi. O gün 10 dakika sürmeyen kardiyoloji muayanesi için tam 3 saat bekledim.

En kötüsü beklemek zaten. Ne olacağını bilsek. Yok öyle bir şey ama  deseler, öleceksin bas git :) rahatlayacağım yeminle.  Önce çok korktum ameliyat fikrinden. Şimidi de olsun bitsin bir an evvel istiyorum. Aslında çok şey var anlatacak da... Daha fazla ne siz bunalın, ne de ben :) Ama şunu söylemek istiyorum. Allah dert verip derman aratmasın. Dermansız da, dert vermesin. Neler görüyor insan oralarada. Haline bin kere şükrediyor. Doktorların lanetliği, suratsızlığı çekilir gibi değil. Yemin ederim ben onları da anlamaya çalışıyorum. Sabahtan, akşama kadar çeşit, çeşit insanla uğraşıyor. Laf anlamıyorlar bazıları ama ben okuyan, araşıran, söyleneni anlayan biriyim sonuçta. Biraz da benim, hastanın psikolojisini anlamaya çalışsalar çok güzel olacak.


Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum. Anlatmam gerekti :) Ve okuyanları tebrik ediyorum :)

17 yorum:

star keeper dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Öykü dedi ki...

Ay, ben okurken yoruldum walla. Cok gecmis olsun, bir an once bitirsinler ne olacaksa. Bi de canim kac yasindaydin sen?? :P

C3Moi dedi ki...

yabancıların bana sen demesi benimde canımı sıkıyo gerçekten.

Şule Mürselin dedi ki...

Geçmiş olsun. Seni o kadar iyi anlıyorum ki zira bugün bende hastanede idim. Ben kızım için gidiyorum , durumunu takip altına almak istedi doktor ve inan 1 sene olacak , 1 senedir üniversite hastanesine gidiyoruz . Defalarca testler, ultrasonlar, kan tahlilleri , saatlerce beklemeler...Bugün 5 dk lık tahlil sonucu göstermek için 2 saat bekledim. Yani var ya telefonda bile sorulabilecek birşey. Zaten bilgisayarda görüyorlar sonuçları onlar , sen ille elinde kağıtla gitmesende. Ordan bakıp diyecek işte ileri testleri yapalım gelin ya da yapmayacağız 3 ay sonra kontrole gelin. Sonuçta gerek yokmuş , 3 ay sonra gelin dedi. Sırf bu cümle için 2 saat bekledim , 2 saatte yol geldim. Allah devasız dert vermesin ama hastane işleri çook zor. Hala her yerim ağrıyor :) Sende tez zamanda kurtulursun inşallah hayırlısı ile.

Joey Potter dedi ki...

Star Keeper: Teşekkür ederim

Öykü: Valla bir de beni düşün. Yaş dediğin nedir ki Öykücüm ruhumuz genç olsun :)

Cem: Tek olmadığımı bilmek güzel.

Şule: Çok geçmiş olsun size de, evet çok fena bir taraftan her türlü ihtimali bertaraf etmeleri iyi ama bu seferde insanın ömrü tükeniyor. Valla bende ağrılarla geldim eve ki benim annam hastaneyi iyi bildiğinden ben oturuyorum tahlil sonuçlarını o alıyor ama ona rağmen yoruluyorum :D

NİLÜFERCE.... dedi ki...

Geçmiş olsun canım,acil şifalar diliyorum,hep mutlu ol,genç kal...............

Şule Mürselin dedi ki...

Ya ben tahlil sonucunun çıktısını aldım netten ama dedim erken daha gidip laboratuvardan aslını alsam. Vallahi bulamadım. Dön dolaş aynı yere gelip durdum :)) Hastanede küçük bir kasaba kadar tabi mübarek bul bulabilirsen. Sonra amaan neyse boşver dedim vazgeçtim 4 deneme sonunda. Bir tabela gösteriyor ama o yöne bakıyorum sadece asansör var çözemedim bir türlü :D

kimbapsushi dedi ki...

geçmiş olsun canım öncelikle:) üniversite hastaneleri iyidir hoştur da maalesef süründürür adamı, yoğunluğunu geçtim "araştırma" mekanları olduğundan aslında bazen gerçekten gereksiz bir ton test yapar vs. bir yeri bulmanın saatler sürmesinden bahsetmiyorum bile.
ameliyat mevzusuna gelirsek, başından ameliyat geçmiş biri olarak hiç korkma derim, büyütülecek bir şey yok gerçekten. halam yeni guatr ameliyatı oldu ve hemencecik iyileşti. bu arada benim annem babam teyzem halalarım yani neredeyse tüm sülalede var guatr. bir gün bende böyle bir yazı yazabilirim:)hatta kuzenim de yakında ameliyat olacak.
neyse uzatmayayım hastane işleri sabır gerektirir gerçekten. en kısa zamanda atlatıp sağlığına kavuşman dileğiyle:D

Stil Direktoru dedi ki...

Senin ruhun çok genç balım valla uçsun toz olsun geçsin balım herşey öperim

Syhn dedi ki...

eskiye nazaran ii halleri bunlar. insanın işi düşmedikçe anlamıyor tabii.. teyzeme sormak lazım hastane gelişimini anlatırda şimdikine şükredersin.
birde şöyle bir şansın varki almanyadaki hastaneleri görmedin :P amcan buraya öylece bi gezmeye gitse bi hastaneye şok olur yeminle.
o hemşireler kibar doktorlar insan hasta olsun onlar ilgilensin istiyor. şahaneler ya! ben buna kısaca mediyet diyorum :D

neyse geçmiş olsun :)

Joey Potter dedi ki...

Waterlily: Çok teşekkür ederim.

Şule: Allah düşürmesin diyorum başka bir şey demiyorum :)

Kimbap: Teşekkür ederim canım. Evet bizde de genetik annemde de, halalarımda var hatta halalarım ikişer kere ameliyat oldu. Sende de çıkar 20'lerin sonuna doğru :)

Stil Direktörü: Eda'cım çok teşekkür ederim inceliğin için bende öpüyorum :)

Syhn: Teşekkür ederim canım. Valla eğer oradaki hasteneleri görseydim kesin ya depresyona girer ya da sinir krizi geçirirdim :) İşte amcam burayı da medeni ve gelişmiş bir ülke gibi algılıyor :) Öyle olmadığını biliyor her seferinde söyler ama bu kadarını tahmin edemiyordu sanırım :)

tarih84 dedi ki...

yakınen takip eden biri olarak bana bile yetti şu koşturmaların.inan hastaneye her gittiğinde bu sefer başına hangi tahlili çıkaracaklar diye düşünüyorum.bir an önce belli olsada bu belirsizlik bitse.insanı en çok bitiren şey belirsizliktir zaten.

Porti dedi ki...

Canımcım valla büyük bi istekle okudum
Öncelikle çoook çok geçmiş olsun
ama var ülkemzideki doktorlarda öyle bi durum
Halbuki 6 yıl olkudun anladık da 4 yılın üstüne iki yıl okuyan herkes kendi dalında doktor olabiliyor
Hiç birinde de aman ben çok zekiyim seni yer bitiririm havası görmedim :D:D
Ayrıcaa biyopsi çok acıdı mıııı?
Nası yaptılar bana bi ayrıntı geçsene yoluuuyyy
Mail de atabilirsin fark yapmaz
portinindunyasi@gmail.com

Joey Potter dedi ki...

Porti canım teşekkür ederim. Çok acımıyor aslında ama ben çok bekledim biraz sinirim bozuldu. Tahammül gücüm de azaldı beklerken. İğne ile örnek alıyorlar boğazından ama kan almak gibi düşün. Hele doktorun eli hafifse hissetmezsin bile. Hissedeceğin en fazla acı iğnenin girişidir çok az acıyor diyelim. Eğer böyle bir durum varsa sende ya da çevrende korkma.

Buket dedi ki...

Çok geçmiş olsun bi an önce biter gider umarım sıkıntılar..

Joey Potter dedi ki...

Çok teşekkür ederim Buket.

Joey Potter dedi ki...

Tarih canım senle sürekli telefonda konuştuğumuz için atlamışım yorumubu biane :) Belirsizlik çok fena ya allah yardımcımız olsun :(

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena