10 Şubat 2010 Çarşamba

2 Çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı nişasta


Başlığı görüpte bunu bir yemek tarifi sandıysanız yanıldınız! :) Bu gördüğünüz gülleri yapabilmek için gereken malzemeler bunlar ve alabildiğince tutkal. (tutkal yavaş, yavaş eklenmeliymiş) Benim ailemde benden başka herkes yeteneklidir maşallah. Halamın kızı güzel sanatlar mezunu, yakın zamanda bir atölye açtı Bahçeşehirde. Neyse bu gülleri Bozcadadaki kafesinde sevgililer gününde, sevgililere verecekmiş. Çok hoş bir fikir. Bana çok zor geldi yapımı. Erkek kardeşim de el sanatları okuyor, işsizlik alıp başını gidince bizde beraber iş yapsak, bizimde bir atölyemiz olsa diye hayaller kuruyoruz ama benim hayalim sadece halkla ilişkiler kısmı ile ilgili ha ha ha. O ise üretime katkı sağlamamı istiyor. 'Ama ablacım çok zor bunlar, ben yapamam' dedim. Çok kızdı bana. Ben oldum olası resim vb derslerden nefret etmişimdir. Buna rağmen boyama kısmını çok severdim. Zaten okuldayken, resimlerimi ya diğer erkek kardeşim ya da annem yapardı. Neyse baktık atölyede boyanmış güller duruyor, seramik hocası da geldi devam etti boyamaya. Biz de heveslendik, 'Abla bir tane de biz boyayalım mı?' dedik. 'Ay yok iş, riske atamam' bıdı bıdı. Bu ablamız bizi çok sever, biz de onu ama bazen sevdiklerinizin gözünde büyüyemiyorsunuz. Guaş boya kullanmışlar boyamak için ne vardı iki fırça darbesi de biz vuraydık. :p

11 yorum:

cecilia dedi ki...

süper anlattın cnm :) bende başlıktan yemek sandım, hatta resme bakıp bu nası bi kurabiye falan diye düşünüyodum çünkü o kadar enteresan gzüel şeyler yapılıyorki yiyecek olarak da neyse okuyunca nail olduk, bende beceremem zannımca, ama çok güzel bi fikir cafede sevgililer gününde gelenlere dağıtmak, hemde bozcaada, keşke gitme imkanımız olsa.. ;)

AYŞELON dedi ki...

güller çok güzeller joey!bozcaada'da sevgililere dağıtma fikri ise ondan güzel.Temsili günleri sevmem ancak,bu çok romantik olacaktır diye düşünmekteyim.

Joey Potter dedi ki...

Ceciliacım teşekkür ederim :) Yazın gidersin belki şimdi daha tam faal değil zaten cafe.

Ayşelon: Bence de güzel bir jest, iyi düşünmüşler :))

Syhn dedi ki...

senin el atmadığın ii olmuş.. malum boyamakla kalmaz parçalayabiliten var..
hiç kızma sakarım diyen sensin :D

Joey Potter dedi ki...

Ayy Seyhan ben kendimi sana nasıl anlatmışım, nasıl bir imajım var gözünde :)Sakarlıklarım olabiliyor ama o kadar da değil. Embesil değilim kuzum yapma. :)

tarih84 dedi ki...

iyimiş de yenilebilir gül yapsaymış hani daha iyi olurmuş sanki hani pasta üstlerine konandan.

Stil Direktoru dedi ki...

Muhahah kuzum ya anlatımlarına bayılıyorum ben senin hep böyle benim delim kal ama ince zekaya sahip bir deli emi :) mucx

Joey Potter dedi ki...

Deli ve ince zekalı olduğumu düşündürdüysem cidden çok ama çok mutlu olurum. Çok güzel bir iltifattı Edacım çok mahçup oldum ve teşekkür ediyorum.

zeynep78 dedi ki...

:)))
bendee yemek tarifi sanıp dalanlardanım :))
ellerinize sağlık harika görünümleri var :))

Unknown dedi ki...

Sizin ablanızı 1994 senesinde bir kursda tanıdım.Zevkine,inceliğine hayranım ve benim oğlumun isim annesidir. 10 yaşından sonra oğlum onun sayesinde ismini değiştirdi.

Joey Potter dedi ki...

Zeynep Ben yapmadım ama sağol :D Ve geç gelen cevap içinde özür.

Sofi: Bunu objektif birinden duymak çok güzel. Teşekkür ederim :D

Pages

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Ara ki bulasın

© 2011 Kızsal Şeyler İşte, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena